Fråga SSR Direkt: Utebliven övertidsersättning

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en behandlingsassistent som inte fått ersättning för arbetad övertid.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Hur kan jag få ut min övertid?

Jag har jobbat tre år inom ett visst företag. Under en period under våren 2017 fick bland annat jag arbeta ganska mycket övertid. Det var helt enkelt mycket att göra. Jag angav varje månad min övertid i vårt system och trodde jag fick tiden godkänd. Nu ser jag att jag aldrig fått någon ersättning för de timmarna. Jag har sagt till min chef men inget händer. Vad ska jag göra?

/Hårt arbetande

Svar: Varje månad som du rapporterar in tid ska du månaden efter påtala om du inte har fått ersättningen. Antingen har arbetsgivaren inte godkänt tiden eller så kan det ha blivit fel i det interna rapporteringssystemet. Övertid måste för det mesta antingen vara beordrad i förväg eller godkänd i efterhand av chef.

Det bästa du kan göra är att sammanställa vilka timmar du anser att du inte fått betalt för och dessutom ge oss de lönespecifikationer samt ditt anställningsavtal som är underlaget för att kunna ställa krav på arbetsgivaren. Är det så att ni har ett avtal om övertidsersättning och du blivit beordrad kan vi antingen skicka ett kravbrev till arbetsgivaren eller en tvisteframställan. För framtiden är det bra att veta att ju längre tiden går från det att skulden uppstod desto svårare är det att försöka få rättning. Det finns regler som till slut preskriberar liknande skulder. Så ring oss snarast för mer utredning och information.