Fråga SSR Direkt: Vad gäller vid turordning?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från Nisse som undrar över turordningsreglerna i LAS vid arbetsbrist.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Kan jag peta ut någon med en annan tjänst men kortare anställningstid?

Hej! Jag jobbar inom offentlig sektor. Min avdelning ska genomföra en omorganisation och vissa tjänster kommer att försvinna när den är genomförd. Även min enhet är drabbad enligt arbetsgivarens förslag. Om jag förstått det rätt ska anställningstid på andra likvärdiga tjänster på förvaltningen tittas på. Stämmer det att jag kan peta ut någon med en annan tjänst, med samma kvalifikationskrav, som har kortare anställningstid än jag? Är det det som är turordning?

Sen undrar jag också vad som gäller vid återanställning? Har jag företrädesrätt på enheten, förvaltningen eller kommunen på tjänster jag är kvalificerad för om jag blir uppsagd pga arbetsbrist? Tacksam för svar.

/Nisse

Svar: Hej Nisse! Ja det stämmer att du i ett senare skede kan ha rätt till en tjänst som någon annan har i dag. När parterna kunnat konstatera arbetsbrist ska arbetsgivaren förhandla med facken om en turordningslista där man ser till sammanlagd anställningstid hos arbetsgivaren. Parterna tittar då på vilka kvalifikationskrav som ställs för andra tjänster och om du uppfyller dem. De tjänster du uppfyller kvalifikationskraven för och där du har längre anställningstid än personen som har tjänsten, kan du ha rätt till.

Innan man över huvudtaget går in på att kolla turordning ska arbetsgivaren dock se till om de har möjlighet att omplacera dig till lediga tjänster. Då ser man i första hand till den egna förvaltningen men också utanför förvaltningsområdet och det ställs även här krav på att man uppfyller kvalifikationskraven. Finns vakanser du uppfyller kvalifikationskraven för finns ingen arbetsbrist, utan arbetsgivaren är skyldig att erbjuda dig tjänsten.

Vill du diskutera dina frågor vidare är du välkommen att ringa till oss på SSR-Direkt på 08-6174471!