Fråga SSR Direkt: Växla till fler semesterdagar

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som har hört talas om att man kan växla semestertillägg mot fler semesterdagar.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Vad gäller om jag vill växla till fler semesterdagar?

På min arbetsplats har vi kollegor emellan diskuterat vilka möjligheter vi har att få fler semesterdagar. En av oss har hört talas om att det går att byta semesterdagtillägget mot fler semesterdagar. Hur går vi till väga?

/Sara

Svar: En del kollektivavtal ger möjlighet att växla semesterdagstillägget mot lediga dagar. Du avstår alltså från semestertillägget, som är en del av din lön, för att få kortare arbetstid. Överenskommelsen om att växla semesterdagstillägget mot extra ledighet är ett skriftligt avtal mellan medarbetaren och chefen och gäller under det aktuella semesteråret. Om anställningen avslutas under semesteråret ska återbetalning av både semester och semesterdagstillägget göras.

I det fall överenskommelsen gäller årsvis ska önskemål om utbyte av semestertillägg ska inlämnas innan semesterårets början och undertecknas av både medarbetare och chef.

I det fall överenskommelsen löper tillsvidare och du önskar säga upp överenskommelsen skall det göras skriftligt i god tid innan nästa semesterårs början.

Tänk på att:

Växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet innebär att årslönen minskar med semesterdagstilläggets storlek. Förändrad lön kan påverka din SGI (sjukpenninggrundande inkomst), den framtida pensionen och ersättning från A-kassan.