Fråga SSR Direkt: Vikariat och företrädesrätt

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från Stina som jobbar som vikarie, och som undrar om inte chefen måste erbjuda henne en ledig tillsvidareanställning.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Måste inte min chef erbjuda mig en tillsvidareanställning? 

Jag har ett vikariat som handläggare på en enhet i kommunen sedan cirka 15 månader och vikariatet löper på cirka fyra månader till. Nu har flera tillsvidareanställda kollegor sagt upp sig. Måste då inte min arbetsgivare erbjuda mig en av de lediga tillsvidareanställningarna?

/Stina

Svar: Då du har en pågående visstidsanställning som vikarie gäller inte företrädesrätten ännu. Den gäller först när en arbetsgivare har gett besked om att det inte blir en fortsättning på vikariatet. Detta ska arbetsgivaren ge besked om senast en månad innan vikariatet löper ut, och då måste du skriftligt anmäla till arbetsgivaren att du vill ha företrädesrätt. Detta innebär att du då har företrädesrätt för lediga arbeten inom den verksamhet där du har jobbat. Företrädesrätten gäller från det att beskedet lämnades och 9 månader efter att anställningen avslutades. Många arbetsgivare brukar dock i denna situation erbjuda dem som har vikariat en tillsvidareanställning även om de inte måste det rent juridiskt. Prata med din chef om du inte redan gjort det.

Mer information kan du bland annat läsa under avslut av anställning och anställningsformer under fliken Jobb och lön.