Grattis på Tjänstepensionens dag!

Det är tjänstepensionens dag den 27 september 2018. Passa på att se över din tjänstepension.

Börja med att se vad du har på Minpension.se. Där finns din allmänna pension, din tjänstepension och eventuellt privat pensionssparande.

Här kommer några tips för dig som har tjänstepension:

Gör slut med höga avgifter. Det är aldrig för sent att sluta betala höga avgifter. Ta reda på vilken avgift du betalar och flytta dina pengar till fonder med låg avgift för att maximera din framtida lön. Det finns inget samband mellan höga avgifter och hög avkastning. En procentenhets lägre avgift kan ge 25 procent mer i pension.

Pensionschecka vid förändring. Se över vilka skydd du har i ditt tjänstepensionspaket med jämna mellanrum. Är din familj beroende av din lön för att klara sig är det bra med efterlevandeskydd. Men när barnen flyttat hemifrån och står på egna ben ska du maxa din egen pension istället. Genom att välja bort skydd du inte behöver kan många tusenlappar istället gå till din egen pension. 

Pensionskompensera. Har du redan varit föräldraledig eller arbetat deltid? Om du är gift med en partner som har högre inkomst än du, se till att ni för över pensionsrätter inom premiepensionen till dig. Ett annat sätt att kompensera för att du förvärvsarbetat mindre är att du kompenseras med ett privat sparande som är din enskilda egendom.

Läs mer på Tjänstepensionens dag