Grattis till vinnarna i Personalvetar-SM!

Lundastudenterna Frida Wihlborg och Emma Ocsko tog hem förstaplatsen i Personalvetar-SM på tisdagen. Temat för dagen var Global HR.

Fyrtiotalet deltagare hade rest från universitet och högskolor över hela landet för att delta i årets upplaga av Personalvetar-SM. Årets tema var Global HR och frågan som de skulle ta sig an var följande:

Hur skulle Business Sweden kunna utveckla HR-erbjudandet mot sina kunder för att öka den privata försäljningen? Och vilka produkter/tjänster passar i vilken typ av marknader för vilken typ av kunder?

Efter många smarta och genomtänkta presentationer var det Frida Wihlborg och Emma Ocsko som tog hem segern. De tog fasta på att allt fler medelstora företag har anställda i andra länder, men inte samma möjlighet som större globala företag att erbjuda stöd och hjälp kring det administrativa som en utlandsflytt innebär. Deras förslag gick ut på att erbjuda en tjänst till medelstora företag som hjälper anställda med det praktiska, från arbetsvisum, sjukförsäkring och pensionslösningar till flyttbestyr, boende, skola och jobb för en eventuell medflyttande partner.

De båda går sista året på personal- och arbetslivsfrågeprogrammet på Lunds universitet, med inriktning på arbetsrätt.

– Det känns förstås jättekul att vi vann. Och jättespännande att få omsätta det man kan i praktiken. Vi ser fram emot att bli färdiga med vår utbildning och få jobba med liknande utmaningar varje dag, säger de Frida Wihlborg och Emma Ocsko.

De andra finallagen kom från Högskolan i Skövde, representerad av Moa Rosén och Stina Andersson, samt Uppsala Universitet, representerad av Josefine Isaksson och Linda Björk.

Du kan se finalpresentationerna på vår YouTube-kanal