Häng med på #Hurvetdudet?

hur vet du vet?

Vi måste rusta oss mot faktaresistens och öka kunskapen om vetenskap och dess betydelse. Därför deltar vi i kampanjen #Hurvetdudet?, som pågår ända fram till riksdagsvalet.

Kommer du ihåg March for Science förra året? Över en miljon människor i 600 städer runt om i världen manifesterade mot faktaresistens och Fake News. I Sverige var vi ute på fem orter med manifestationer och många slöt upp.

Nu går vi vidare. I år enar vi oss under kampanjen #Hurvetdudet? i att vilja öka kunskapen om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle. Det är extra viktigt ett valår som detta. Akademikerförbundet SSR deltar tillsammans med ett 70-tal olika organisationer som lärosäten, föreningar, muséer, fackförbund, myndigheter och många andra.

Kampanjen drar igång lördagen den 14 april och håller sedan på till veckan före de allmänna valen 9 september. Såväl Järvaveckan i början av juni i Stockholm och Almedalsveckan på Gotland i början av juli kommer att innehålla aktiviteter från #Hurvetdudet?

Evenemang kring #Hurvetdudet?

Arrangemang kommer att ske lördagen den 14 april på flera orter i landet. På hemsidan för Hur vet du det? kan du se vad som händer i din närhet. Det tillkommer nya arrangemang hela tiden, men just nu finns planerade arrangemang på följande orter:

Stockholm: 14 april, klockan 14.00–15.30, Norrmalmstorg.

Lund: 14 april, klockan 13.00–15.00, MAX IV.

Luleå: 14 april, klockan 12.00–12.30, Gula paviljongen, Storgatan.

Arrangemang planeras också i Göteborg och Uppsala.

Förbundet har för avsikt att medverka med banderoll i Stockholm. Det går också att höra av sig till oss om man vill ha material till kampanjen där man kan beställa kort, badges, t-shirts och mycket annat.

Över 175 arrangemang har redan bokats runt om i världen. Och fler kommer för varje dag. Häng med du också!