Hjälp oss hjälpa DO

Arbetar du som chef? Nu har du chansen att vara med och skapa bättre förutsättningar för arbetet med aktiva åtgärder. 

Du som är chef och därmed arbetsgivare har ett ansvar att motverka diskriminering och verka för lika rättigheter och möjligheter i din verksamhet. I diskrimineringslagen kallas det för aktiva åtgärder. Diskrimineringsombudsmannen har nu som ett led efter införandet av den nya lagstiftningen tagit fram en digital guide. Den digitala guiden vänder sig till dig som vill lära dig mer om vad arbetsgivarens ansvar innebär och hur du kan lägga upp arbetet i din organisation.
 
Vi söker nu efter personer som vill vara med i ett referensnätverk för den nya digitala guiden. Som referensperson kommer du att få ge testa guiden och tillsammans med andra chefer hjälpa oss att utvärdera den. Det är ett arbete som vi tänker pågår under perioden maj och juni månad. I nätverket kommer ni testa verktyget var för sig och sedan skriva ner era tankar och så kommer vi ha ett gemensamt Skypemöte för uppsamling.
 
Det är förstås ett viktigt arbete och som tack får du själv en fördjupad kunskap och förståelse, erkännandet av att bidra till ett bättre arbetsliv och ett fint intyg av oss på Svensk Chefsförening. Inte illa va?

Vill du vara med? Anmäl intresse här.