Inblick i utredning om äldreomsorg

Överraskande och skarpa förslag utlovar Susanne Rolfner Suvanto när hon gästar Socialtjänstpodden. Hon är särskild utredare och presenterar snart en Nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen.

– Jag får väl lägga det som en liten teaser, jag kan ju inte avslöja allt. Men jag tror att många kommer att bli överraskade över att vi lägger så pass skarpa förslag, säger Susanne Rolfner Suvanto i Socialtjänstpodden.

Regeringen har utsett henne till särskild utredare och den 31 mars presenterar hon förslagen i Nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen. Uppdraget är brett och handlar om allt från förebyggande och rehabiliterande insatser, förenklad biståndsbedömning, boendeformer och personalförsörjning.

I podden får vi en inblick i utredarens tankar om bland annat biståndsbedömning, socionomutbildningen, behovet av psykosocial kompetens och om chefernas förutsättningar. Om förslagen realiserar så kommer de att ha stor påverkan på de äldre, deras anhöriga och på professionerna i äldreomsorgen. Läs mer på utredningens hemsida.