Internationell solidaritet

Hur arbetar de svenska fackförbunden för bättre villkor för världens arbetstagare? I det senaste avsnittet av Samhällsvetarpodden grottar vi ner oss i fackligt internationellt arbete med förbundets egen internationella sekreterare Maria Östberg Svanelind.

Många av världens arbetstagare lever och arbetar under hemska förhållanden. I Sverige har vi arbetstagare en stark ställning genom starka fackföreningar och det finns mycket vi kan ta förgivet. Varje medlem i Akademikerförbundet SSR betalar varje 1 krona av sin medlemsavgift till Solidaritetsfonden. De svenska fackförbunden arbetar tillsammans för bättre villkor för medlemmarna men är med internationella projekt.

Varför är behövs den internationella solidariteten? Hur arbetar den svenska fackföreningsrörelsen internationellt. Det diskuterar vi i veckans upplaga av Samhällsvetarpodden. 

Solidaritetsfonden

Är du intresserad av att veta mer om hur Solidaritetsfonden fungerar och om de projekt vi varit delaktiga i? Du hittar en massa spännande och matnyttigt under fliken Solidaritetsfonden här på vår hemsida.