Järvaveckan: Akademikerförbundet SSR lyfter vikten av brottsförebyggande arbete

Akademikerförbundet SSR och Polisförbundet bjuder in till ett gemensamt seminarium 15 juni på Järvaveckan. Fokus är brottsförebyggande arbete. Politiker, lokalpolis och andra engagerade deltar i panelen. 

Mer än hårda tag - satsa på det brottsförebyggande arbetet

Akademikerförbundet SSR arrangerar tillsammans med Polisförbundet ett seminarium om vikten av det brottsförebyggande arbetet. 

Vad krävs för att det brottsförebyggande arbetet ska prioriteras på nationell och lokal nivå? Hör socialborgarrådet i samtal med fackordföranden för socialtjänst och polis. Lokala företrädare för socialtjänst, polis och unga inleder med utmaningar och möjligheter för det brottsförebyggande arbetet i Järva.

Deltagare: Heike Erkers, ordförande Akademikerförbundet SSR, Lena Nitz, ordförande Polisförbundet, Jan Jönsson, socialborgarråd (L) Stockholm, Mikael Jeppson, chef Framtid Stockholm, Therese Skoglund Shekarabi, kommunpolis i Rinkeby och Samer Matini, Fryshuset Järva. Moderator: Camila Salazar Atías, kunskapsområdeschef på Fryshuset.

Lördag 15 juni, kl. 14:30-15:30 i seminarietält 3 på Järvaveckan.

Järvaveckan 12-16 juni 2019 
Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Det levande navet för Järvaveckan är en stor mötesplats för samhällsengagemang. www.jarvaveckan.se

Krav från förbunden - Debattartikel i Dagens samhälle
Ta del av Akademikerförbundet SSR och Polisförbundets krav för en tydligare prioritering och en starkare nationell styrning i det brottsförebyggande arbetet: https://www.dagenssamhalle.se/debatt/det-brottsforebyggande-arbetet-maste-prioriteras-28117

Mediatid
Förbundsordförande Heike Erkers är tillgänglig för media vid seminariets slut.

Kontakt
Presschef Joanna Abrahamsson, 070-690 44 23 och joanna.abrahamsson@akademssr.se