Långsam förändring mot jämställda löner

Löneskillnaderna minskar mellan kvinnliga och manliga akademiker, det visar en ny rapport från Saco. För första gången drar kvinnor inom vissa områden in mer stålar än sina manliga kollegor. Men i snitt tjänar akademikermännen fortfarande 20 procent mer än akademikerkvinnorna.

Saco har tittat på löneskillnader mellan sina manliga och kvinnliga medlemmar i 67 yrkesgrupper. Rålönegapet, alltså den löneskillnad som inte tar hänsyn till bland annat ålder och utbildning, har minskat med två procentenheter mellan 2009 och 2013. Män tjänar nu 20 procent mer än kvinnor. Störst är skillnaden inom landstinget, 30 procent, och minst inom staten, sju procent.

Men det är inte bara mörkt bland siffrorna. För första gången finns det grupper inom kommun och landsting där kvinnor tjänar mer än män, det handlar om kvinnodominerade yrken som socialt och kurativt arbete, fysioterapeuter, bibliotekarier samt logopeder. Här finns löneskillnader på mellan 0,7 till 2 procent till kvinnornas fördel. Lönerna är dock fortfarande låga.

Enligt Saco beror rålönegapet framför allt på att kvinnor och män gör olika utbildningsval, att kvinnor arbetar i yrken med lägre lönenivåer och att kvinnor är underrepresenterade på högavlönade befattningar.

Den här analysen ger Camilla Sköld, socialpolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, inte mycket för. Hon skriver på förbundets blogg att ”Det måste till en rejäl tankevurpa för att landa i slutsatsen att orsaken till kvinnors felsatta löner beror på deras val av utbildning eller yrken. Slutsatsen saknar logik på flera sätt.”

Camilla Sköld menar att Saco:s slutsats ”döljer det faktum att kvinnor och kvinnors arbeten utsätts för systematisk värdediskriminering, på hela arbetsmarknaden …” och att synsättet inte ställer ”några som helst krav, eller förväntningar, på att kvinnodominerade yrken faktiskt borde uppvärderas när det kommer till lön.”

När Saco räknat bort löneskillnader som beror på yrke, utbildningsval och befattning finns den privata sektorn i topp med en oförklarad löneskillnad på sju procent, samma nivå som 2009.

Lönegapet mellan kvinnor och män dyker generellt upp i 30-årsåldern. Enligt Saco beror det på att kvinnor tar, eller förväntas ta, större ansvar för barn och familj.

 

Läs mer om löneskillnader

Män tjänar mer från början

”Varje gång hittar vi löneskillnader som inte kan förklaras”

Tema skeva löner: "Vi måste arbeta mer systematiskt med jämställdhet"