Lyssningstips i mellandagarna

Vila ögonen och låt öronen ta över en stund. Lyssna på någon av våra intressanta och inspirerande poddar i jul.

Att lyssna på en intressant podcast är aldrig fel – oavsett om du jobbar i mellandagarna eller om du tagit en välförtjänt semester. Passa på att lyssna igenom vårt poddbiblioteket så här i juletid, och fyll på med inspiration och engagemang i allt från socialt arbete till samhällsfrågor och ledarskap.

Våra poddar bjuder på intressanta ämnen och samtal när helst du vill lyssna. Vi på Akademikerförbundet SSR producerar tre poddar: Samhällsvetarpodden, Socialtjänstpodden och Chefspodden. De två första har funnits i över ett år och har mängder av intressanta program att botanisera bland. Du hittar oss på iTunes, Acast och Soundcloud.

Utvalt örongodis

Hot och våld på jobbet. Om hur vi skapar tryggare arbetsplatser och förebygger hot- och våldssituationer. 

Nättrollen får inte vinna! Nästan tre av tio förtroendevalda uppger att de har utsatts för trakasserier, hot eller våld. Hur ser näthatet ut, vad leder det till och hur bekämpar vi det?

Dags att bryta tystnadskulturen! Att kunna prata om brister i verksamheten är avgörande för hur socialtjänstens personal mår och för om de vill söka nytt jobb. Det visar en enkätundersökning där förbundets medlemmar deltagit.

Kränker svenska företag mänskliga rättigheter? Du kanske väljer Fairtrade-bananer och ekologisk mjölk för att bidra till schyssta villkor i produktionsländerna. Men hur ser det ut för våra svenska företag – tar de sitt hållbarhetsansvar?

Att leda med tillit. Vad är tillit, hur kan mer tillitsbaserad styrning fungera, och hur ser förutsättningarna ut för chefer och medarbetare idag? Samtalet handlar bland annat om balansen mellan kontroll och tillit, och om ansvaret, dialogen och möjligheten att leda med tillit. 

Läs mer om våra poddar eller om hur du gör för att lyssna på en podcast