Magnus Söderström-priset tilldelas Ylva Ulfsdotter Eriksson

Magnus Söderström-priset, Sveriges främsta HR-utmärkelse, tilldelas Ylva Ulfsdotter Eriksson, Göteborg. Prisutdelningen är i dag den 19 maj kl. 20.00 på Hotel Scandic Crown, Polhemsplatsen 3 i Göteborg.

Ylva Ulfsdotter Eriksson docent i sociologi och verksam vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon har även skrivit boken, Personalvetenskap – som förhållningssätt, Liber AB 2013. Hon tilldelas priset för sitt arbete med HIER-nätverket, Human-, Industrial-, and Employment Relations. Ett nätverk för forskning om arbetsmarknads- och arbetslivsfrågor med inriktning mot personalvetenskap. Bland syftena märks att stärka de personalvetenskapliga perspektiven i forskningen. Hon får även priset för sitt arbete med det Nationella centret för global HRM vid Göteborgs universitet, en tämligen ny mötesplats för praktiker och forskare inom HRM-området, där hon är en av två föreståndare.

Priset delas ut i samband med Personalvetardagarna 19 – 20 maj i Göteborg.

Juryns motivering till 2015 års Magnus Söderström-pris lyder:
Ylva Ulfsdotter Eriksson tilldelas priset för ett konsekvent och drivande engagemang för de personalvetenskapliga perspektiven och kring HRM:s utveckling, genom samverkan i olika nätverk.

Ylva Ulfsdotter Eriksson, årets pristagare, nås på e-post ylva.ulfsdotter_eriksson@sociology.gu.se

Thomas Goldberg, Akademikerförbundet SSR, nås på mobil 0708-17 44 62 eller e-post thomas.goldberg@akademssr.se