Manifestation för Lön hela dagen

Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Kom och bilda den nya siffran med oss på Sergels torg!

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 12 procent. Då jobbade kvinnor gratis efter klockan 16:02, varje dag, beräknat på en arbetsdag från 8-17. Nu är det dags att ta reda på vad klockslaget blivit i år. Den 13 februari bildar vi den nya siffran på Sergels torg i Stockholm. 

Ta med dina vänner och kollegor, lyssna på tal av jämställdhetsminister Åsa Lindhagen samt rörelsens representanter och ta ställning för jämställda löner. Dessutom blir det allsång med komikern Josefin Johansson.

Läs mer om eventet här

 

Vill du engagera dig? 

 

Om du vill anordna en liknande manifestation där du bor, kan du hitta hjälp och inspiration hos de lokala ambassadörerna för Lön hela dagen. Bor du i Göteborg kan du delta i deras manifestation den 6 mars

 

Om Lön hela dagen

För att sätta press på politiker och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Läs mer om oss här. Förra året hette vi 16:02-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

Kontakt: hej@lonheladagen.se

  • Datum och tid: 13 februari 2019 kl. 12:00 - 12:45
  • Plats: Sergels torg, Stockholm