Manifestera för klimatet

FFF Sverige

Om du har möjlighet att manifestera för klimatet på fredag kan du ladda ner skyltar för utskrift i A3 här nedan. Du kan även se var i Sverige folk möts genom att klicka på denna karta. 234 manifestationer just nu. Lägg gärna upp bilder på sociala medier när du manifesterar och tagga dem med #FFFAkademssr, #socialscientistsforfuture, #socialworkersforfuture eller något liknande.

Förbundet har som andra fackförbund fått frågan om att medverka i en politisk strejk för klimatet den 27 september 2019. 

Det är en svår fråga eftersom strejkvapnet är en så viktig del av den svenska modellen för arbetsmarknaden och det innebär att vi med stor försiktighet använder det. Därför beslutade vi att den frågan skulle hanteras av Saco-förbunden gemensamt. Under sommaren meddelade de att en strejk inte är aktuellt och förra veckan meddelade Saco, LO och TCO gemensamt att en strejk inte är aktuellt den 27 september. Vi står bakom det beslutet och arbetar för att hitta andra effektiva vägar att påverka politiker och andra ledare att fatta nödvändiga beslut.

Vi ser, precis som Greta Thunberg och Fridays for Future att det behövs kraftfulla politiska beslut och starka ledare för att hejda klimatförändringarna och det är därför också vårt krav på den svenska delegation till FN:s Generalförsamlings möte i New York i september. Det är dags för världens alla ledare att ta ansvar och våga fatta modiga beslut.

Vill du manifestera den 27 september?

För de föreningar som ändå vill uppmärksamma klimatfrågan på något annat sätt är det möjligt att få stöd från förbundet för att arrangera en manifestation för klimatet.

Det kan ske på en fikarast, ett lunchmöte eller efter arbetsdagens slut den 27 september. Ett tema för ett medlemsmöte om klimatet skulle kunna handla om att ta fram lokala förslag att lyfta med arbetsgivaren om hur den egna arbetsplatsen ska kunna minska klimatavtrycket.  

Klicka här för att söka medel för aktiviteter.

Nedan finns affischer och bilder att ladda ner.