Marschera för kunskapen på lördag

Förbundet har ställt sig bakom March for Science – forskarvärldens upprop mot faktaresistens. Orsaken är den tilltagande faktaresistens runt om i världen som blir grogrund för protektionism, rasism, misogyni och främlingsfientlighet.

Förbundet kommer att medverka med banderoll i Stockholm, Göteborg och Uppsala och med enskilda medlemmar i Umeå och Luleå. Häng med du också.

Ta bilder, lägg ut på Facebook, Twitter och Instagram och märk med hashtaggen #marchforscience Gärna även @akademssr så hittar vi er lättare. Skriv gärna egna skyltar med ”Akademiker mot faktaresistens” eller ”Samhällsvetare mot faktaresistens”.

Vill du ha en egen affisch? Skriv ut den här till höger i A3 och klistra upp på en skylt.

Marschen i Stockholm

Förbundsordförande Heike Erkers och många fler går i marschen i Stockholm. Samling och avmarsch klockan 12.00 från Mariatorget till Medborgarplatsen. Manifestationen avslutas med tal av företrädare för vetenskapen och andra samhällssektorer, liksom artister och opinionsbildare på scen klockan 13.30–15.00. Kontaktperson för förbundet är Josefine Johansson, som nås på josefine.johansson@akademssr.se, 0708-274422. Vi möts klocka 11.45 Utanför Konditori Chic i hörnet Swedenborgsgaatn–S:t Paulsgatan.

Marschen i Göteborg

Samling vid Gustav Adolfs Torg 12.00-12.30, 12.30 Marschen avgår mot Götaplatsen., 13.00-ca 14.00 Tal och hyllningar!  Kontaktperson för förbundet är Lisbeth Carlsson Fjällborg lisbeth.carlsson@socialresurs.goteborg.se 031-3679810 Vi möts klockan 11.45 på Gustav Adolfs torg, torgets nordöstra hörn vid Östra Hamngatan utanför Rådhuset.

 

Marschen i Uppsala

Samling vid Stora Torget 11.00. Marschen går först till Gustavianum och sedan vidare till Ångströmslaboratoriet. Vid Gustavianum pågår ett evenemang och på Ångströmslaboratoriet blir det Öppet hus. Kontaktperson för förbundet är Yvonne Flambe, som nås på: Yvonne.Flambe@uppsala.se, 072-582 02 17. Vi möts klockan 10.45, Stora Torget i sydöstra hörnet vid Akademibokhandeln, dvs nära Kungsängsgatan

Marschen i Umeå

Samling vid Umevatoriet 12.00-12.30, 12.30 Marschen avgår mot Renmarkstorget klockan 13.00 och slutar omkring 14.00 Tal, musik och vetenskaps-pepp! Vi har ingen kontaktperson eller banderoll i Umeå så medlemmar som avser att delta går så klart var de vill i tåget.

Marschen i Luleå

Vi har nyligen fått reda på att det även ska vara en marsch i Luleå. Den utgår ifrån Gula paviljongen på Storgatan, 11:00.  Monica Olausson är kontaktperson och nås på regionombud.norrbotten@akademssr.se och telefon 0920-21 40 10. Till Luleå lyckas vi inte få upp banderoller men leta efter skyltar där det står vår logga och ”Akademiker mot faktaresistens” eller ”Samhällsvetare mot faktaresistens”.

 

Debattartikel

Studentrådet har även skrivit en debattartikel som du kan läsa här.