Medlemsrabatt på pjäsen Fordringsägare

Som medlem i Akademikerförbundet SSR kan du nu få rabatt när du köper biljetter till föreställningen Fordringsägare på Teater Galeasen. Pjäsen är skriven av August Strindberg och har premiär i oktober 2018. Regi: Johan Wahlström.

Vad: Extraerbjudande till föreställningen FORDRINGSÄGARE.  

När: Lör 20 okt kl 16, mån 22 okt kl 19, ons 24 okt kl 19, sön 28 okt kl 16 och ons 31 okt kl 19.

Var: Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 30-32, Skeppsholmen.

Pris: 232 kr (ord. pris 290). Inga avgifter tillkommer.

Klicka här för att komma åt rabattkoden.

Boka: Boka din biljett via Teater Galeasens hemsida. Välj aktuellt datum och klicka på Köp. Välj Ordinarie och önskat antal biljetter. Gå vidare och skriv in din kod " fordring2018" i rutan för "Presentkort eller kampanjkod". Observera att du fyller i koden som sista steg innan betalning. Klicka därefter på knappen "Lägg till", så dras rabatten från totalsumman för ditt köp. Välj betalningssätt och gör klart köpet. 

Fordringsägare är ett triangeldrama mellan en kvinna och två män. Den nuvarande maken, konstnären Adolf, vet först inte vem den främmande mannen är som ställer frågor om hans äktenskap med Tekla. Det visar sig vara hustruns före detta man, Gustav, som känner sig förorättad av henne och därför har uppsökt paret för att hämnas. Gustav triggar Adolfs pyrande tvivel i syfte att splittra dem, vilket sätter igång en komplex spiral av kärlek, svartsjuka och hämndbegär.  

Det finns en tidlös relationsdramatik i Strindbergs text, en omedelbarhet liksom bortom de förgrovade genuskoderna och sin tragikomiska patriarkalism. Något dråpligt mänskligt lyser fram och säger också något intressant om dramatikerns komplexa förhållande till sina roller. Själv ansåg Strindberg att just Fordringsägare var ett storslaget och djärvt sorgespel, han skrev stycket 1889 alldeles efter Fröken Julie.

Fordringsägare är en pjäs för var och en som intresserar sig för relationer – för bekräftelsebehovens och stolthetens konster.  

Föreställningen sker i samarbete med Dramaten.

Med Anders Berg, Carl Magnus Dellow, Lina Englund
Rum Joakim Bayoumi Karlsson Ljus Jonatan Winbo
Kostym Matilda Hyttsten Mask Anna Olofson
Musik Fabian Grytt

Läs mer på Teater Galeasens hemsida.

För ytterligare information, pressbiljetter etc vänligen kontakta:
Sophia Artin, teaterchef  070-610 57 12, sophia@galeasen.se  

Bilden ovan: Affischbild, form Jan Larsson. Hämtas här.