Nu söker vi ny studentombudsman

Ett engagerat, solidariskt och modigt fackförbund söker likasinnad studentombudsman.

Akademikerförbundet SSR står upp för en stark välfärd, ett jämlikt samhälle och alla människors lika värde. Vi vill att våra medlemmars akademiska utbildning ska löna sig både ekonomiskt och karriärmässigt. Vi är övertygade om att kollektivets styrka ger individens rätt. Nu söker vi en studentombudsman som ökar vår styrka genom att rekrytera fler studentmedlemmar. Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkesförbundet för samhällsvetare, socionomer, personalvetare, beteendevetare, ekonomer och folkhälsovetare. Många är också egenföretagare eller chefer . Förbundet är partipolitiskt obundet och finns på hela arbetsmarknaden – i kommuner, landsting, på ideell, privat och statlig sektor.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmånen att arbeta i en värdestyrd organisation med hjärtat på rätta stället. Vi erbjuder ett självständigt, roligt och utvecklande arbete där du får stort utrymme att utvecklas på egen hand i kombination med formell kompetensutveckling och goda förmåner. Uppgifterna är varierade och du har stora möjligheter att själv styra över upplägg och planering.

Arbetsuppgifter

Som studentombudsman hos oss arbetar du med att bidra till förbundets positiva medlemsutveckling genom att rekrytera och vårda studentmedlemmar. Det gör du genom att företräda förbundet i första hand gentemot studenter på universitet och högskolor i landet. I dina arbetsuppgifter ingår att rekrytera och arbetsleda förbundets studentinformatörer, föreläsa, utbilda och karriärcoacha studenter samt att strategiskt arbeta med till exempel samarbetsföreningar, studentkårer och karriärcentrum. Till detta tillkommer att arbeta med sociala medier och kampanjer. Arbetet utgår från förbundskansliet i Stockholm men det operativa arbetet förläggs till stor del ute på landets lärosäten, varför resor är en naturlig del.

Vi söker dig som

För att arbeta som studentombudsman hos oss ska du ha en akademisk examen, gärna inom förbundets medlemsgrupper och dela förbundets och fackföreningsrörelsens grundläggande värderingar. Du ska också ha erfarenhet, förmåga och självförtroende att skapa bra möten med människor och tycka om ett varierat arbete med högt tempo och eget ansvar. Du ska vara bekväm med att prata inför större grupper, drivas av att leda och motivera andra människor samt uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Det är högt värderat om du har studentpolitiskt/facklig erfarenhet, föreningsvana och ett nationellt nätverk. Det är också meriterande om du har erfarenhet av medlemsvärvning och medlemsvård samt erfarenhet att arbeta med sociala medier på ett strategiskt sätt.

Ansökan

Välkommen med ditt cv och personliga brev senast den 28 februari 2017 till arvid.vikman@akademssr.se. Intervjuer kommer ske löpande. För frågor om tjänsten kontakta:

Arvid Vikman, bitr. enhetschef
Tel: 0708-77 44 86
Epost: arvid.vikman@akademssr.se

Holger Pering, studentombudsman:
Tel: 0708-17 44 06
Epost: holger.pering@akademssr.se

Johan Kovaniemi, fackligt ombud på arbetsplatsen
tel. 0708-17 44 05, epost: johan.kovaniemi@akademssr.se

Anställningen är tidsbegränsad med start 2 maj 2017 eller senast början av juni. Vi tillämpar individuell lönesättning.