Nu startar kampanjen #legitimationnu

Legitimation för kuratorer inom hälso- och sjukvården är inom räckhåll. Men för att regeringen ska lägga ett förslag om ett införande behöver vi din hjälp med att trycka på den ansvariga ministern Gabriel Wikström. Nu startar kampanjen #legitimationnu!

Vi är nu nära att äntligen få igenom legitimation för kuratorer inom hälso- och sjukvården. Det behövs bara att regeringen lägger ett förslag på ett införande innan året är slut. Därför startar vi nu en kampanj för att knuffa regeringen och ansvarigt statsråd Gabriel Wikström framåt för att propositionen äntligen ska läggas. Men, för att lyckas krävs din hjälp!

Vi behöver visa att det finns flera tusen engagerade kuratorer inom hälso- och sjukvården runt om i landet som vill ha legitimation NU! Även DU kan göra en insats. Hur stor eller liten den än är, är den avgörande för om vi ska lyckas! Kampanjen #legitimationnu startar idag 20 april och löper till den 31 maj.

Så här gör du

Ladda ner vår affisch i pdf-format (A3 i färg) där det står ”Legitimation nu, Gabriel! Skriv ut den och sätt upp! Ta med den på både budkavlen och selfien (se nedan).

Budkavle

Varje vardag går en budkavle där kuratorer runt om i landet gör en manifestation eller aktivitet som ska synas i vanlig media och sociala medier. Är du beredd att göra en sådan manifestation med dina kollegor? Det räcker att ni bara är några stycken som samlas, håller i affischerna och träffar media.

Selfie

Är du själv, eller har kollegor som vill göra något? Ta en bild på dig själv med affischen ”Legitimation nu, Gabriel!”  och sprid bilden på något av, eller alla, följande sätt (OBS! Bilderna kan komma att användas på förbundets hemsida/Facebooksida som en del av kampanjen.):

  • Lägg ut bilden på Facebook med hashtaggen #legitimationnu och tagga Akademikerförbundet SSR. Skriv ett meddelande av typen ”Vi vill ha legitimation för sjukvårdens kuratorer nu, Gabriel!”
  • Lägg ut bilden på Twitter med hashtaggen #legitimationnu, tagga @gabrielwikstrom och @akademssr och skriv ett meddelande av typen ”Vi vill ha legitimation för sjukvårdens kuratorer nu, Gabriel!”
  • Lägg ut bilden på Instagram med hashtaggen #legitimationnu, tagga @gabrielwikstrom och @akademssr och skriv ett meddelande av typen ”Vi vill ha legitimation för sjukvårdens kuratorer nu, Gabriel!”
  • eller, maila bilden till oss så sprider vi den vidare. Det gäller inte minst dig som inte har Facebook, Twitter eller Instagram.

För mer bakgrundsmaterial kan du besöka vår kampanjsida.

Tillsammans lyckas vi!