Ny som chef – så fyller du kostymen

När du kliver in som ny chef förändras mycket. För en del besannas de värsta farhågorna, för andra blir det långt bättre än man föreställt sig.

För många är det smickrande att få frågan om man vill bli chef. Men det är lätt att glömma att det handlar om mer än att entusiasmera sina medarbetare och sprida positiv stämning. Du ska kunna ta ansvar för rehabilitering av sjuka medarbetare, sköta administration och hålla i utvecklingssamtal. Det förklarar Eva Norrman Brandt, som har gett ut boken Ny som chef och har lång erfarenhet av att utveckla ledare.

– Det är mycket slit och många, framför allt yngre, ifrågasätter om det är värt det. Speciellt när det finns så många alternativa karriärvägar, säger hon.

Att vara ny som chef kan vara omtumlande. De administrativa åtagandena kanske är mer omfattande än man anat och personalfrågorna hopar sig. Det kan vara klokt att avsätta tid för att lära känna organisationen och medarbetarna, även om du varit en i teamet tidigare. Ofta måste relationerna byggas om.

– Det är ofelbart så att relationen inte är där längre när man är chef. Du får inte förtroenden på samma sätt, du kanske inte följer med på luncherna och du kan råka ut för skitsnack, säger Eva Norrman Brandt, och berättar om fallgropar man bör ge akt på.

Den kanske vanligaste fällan handlar om att vara populär. För de flesta är det en svår insikt att inte alla kommer att gilla det man gör eller den man är.

– Det kan uppstå situationer av gränssättning som man undrar om relationen kommer att hålla för. Samtidigt som det är väldigt jobbigt att ta upp saker som inte funkar, så kan det väcka respekt hos andra. Det är viktigt att ha med i beräkningen när det känns tufft.

För Sandra Jaako, enhetschef LSS i Kiruna, har chefskapet varit en utvecklingsresa. Hon var 23 när hon blev chef första gången.

– Att vara chef innebär ett stort ansvar. Det handlar om personal, budget och arbetsmiljö. Det är inte alltid saker man kan påverka men som man ändå bär ansvaret för. Det kräver engagemang och energi. Jag tror att det är bra om man har ambitioner med sitt ledarskap, säger hon.

TEXT: LINDA SVENSSON

Läs mer om att vara ny i rollen som ledare i Chefstidningen nr 6.