Nya verktyg för arbetsmiljöarbetet

Friska och glada medarbetare kräver en bra arbetsmiljö. På Suntarbetsliv hittar du verktygen du behöver för ett bättre arbetsmiljöarbete.

Suntarbetsliv har nyligen lanserat tre digitala verktyg för arbetsmiljöarbetet som riktar sig till skyddsombud och chefer i kommuner och landsting: en ny arbetsmiljöutbildning, verktyget Bättre möten samt OSA-kompassen.

Arbetsmiljöutbildningen 

Genom att chefer och skyddsombud går samma utbildning skapas en gemensam bas för ett aktivt systematiskt arbetsmiljöarbete i samverkan. Arbetsmiljöutbildningen är speciellt anpassad för dig inom kommun- och landstingssektorn. 

Bättre möten

Med det digitala verktyget Bättre möten, kan ni utveckla kommunikation vid möten i arbetsgrupper. Här finns tester, övningar och kunskaper i varierande pedagogisk form.

OSA-kompassen

OSA-kompassen är ett digitalt verktyg som gör det lättare för dig som är chef eller skyddsombud att sätta dig in Arbetsmiljöverkets föreskrifter om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (OSA). Du får resurser för att lättare ta itu med dessa frågor, som en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Fler verktyg för arbetsmiljöarbetet

Under rubriken "Verktyg" har Suntarbetsliv samlat flera konkreta verktyg för arbetsmiljöarbetet, till exempel Bättre beredd än rädd som ger stöd i arbetet mot hot och våld. Där finns också länkar till användbara verktyg från andra aktörer som Arbetsmiljöverket, Karolinska institutet med flera.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Suntarbetslivs nyhetsbrev kommer ut en gång i veckan med artiklar med inspiration och verktyg som stöd i ditt arbete för en frisk arbetsplats. 

Suntarbetsliv drivs av facken och arbetsgivarna i kommun- och landstingssektorn.