Retorik och politik i Samhällsvetarpodden

Lögner, självförhärligande, rasism och sexism – Donald Trump är en presidentkandidat som ingen annan. Så hur lyckas han trots detta vinna över så många? Retorikexperten Fredrik Söderquist analyserar förra veckans presidentvalsdebatt.

För en svensk tittare känns den amerikanska presidentvalsdebatten som ett närmast exotiskt skådespel. Inte minst Donald Trumps framträdande. En faktagranskning av republikanens uttalanden visar på en stor mängd regelrätta lögner, för att inte tala om öppen sexism och rasism. Så hur kommer det sig att han trots detta kan vinna såpass mycket stöd att han har en faktisk chans på en av världens mäktigaste poster?

– Politik och underhållning har smält samman, kommenterar Fredrik Söderquist, retoriklärare på Södertörns högskola.

I den senaste Samhällsvetarpodden analyserar vi den amerikanska presidentvalsdebatten. Specialgäst idag är Fredrik Söderquist, retoriklärare på Södertörns högskola. Medverkar gör som vanligt Ursula Berge och Johan Kovaniemi.

Prenumerera på podden

Visst vet du att du kan lyssna på podden direkt i mobilen? Du hittar den på iTunes, Acast och Soundcloud. Glöm inte att prenumerera så kan du vara säker på att inte missa något avsnitt. Gå gärna in och betygsätt och kommentera. Och har du några tips på ämnen eller kommentarer på de ämnen vi redan tagit upp får du gärna höra av dig till samhallsvetarpodden@akademssr.se. På återhörande!