Se Tigern på Dramaten

Genom vårt samarbete med Dramaten har du som medlem i Akademikerförbundet SSR möjlighet att se föreställningen Tigern till rabatterat pris.

I den lilla europeiska staden med sitt typiska medeltida torg och sina invanda mönster och traditioner rymmer plötsligt en tiger från den zoologiska parken. Panik och kaos utbryter och i efterhand försöker befolkningen förstå vad som egentligen hände. Humoristiskt, ömsint och skarpt berättar Tigern om hur osäkerheten inför framtiden förändrar våra attityder och förhållningssätt till människorna runt omkring oss.

Till föreställningarna den 11 och 12 september har du som medlem i Akademikerförbundet SSR möjlighet att se Tigern för endast 100 kronor (ordinariepris 290 kronor). Boka med kampanjkoden Tigern100

 

I anslutning till de båda föreställningarna har du dessutom möjlighet att kostnadsfritt ta del följande samtal.

Den 11 september samtalar dramatikern Gianina Carbunariu, regissören Sofia Jupither, historiken Heléne Lööw och Hynek Pallas, kulturjournalist och doktor i filmvetenskap. Moderator är Anna Furumark, projektledare Heterogena kulturarv/Regionmuseet Kristianstad. Samtalet börjar 15 minuter efter avslutad föreställning, Lilla scenen. 

Den 12 september klockan 12.30 kan du höra dramaturgen Nina Tersman tala med den rumänska dramatikern Gianina Carbunariu, som har skrivit Tigern. Varför valde hon att skriva den uppmärksammade pjäsen, och vad säger pjäsen om den rumänska samtiden? Samtalet äger rum i Marmorfoajén.