Semesterplanera smart

Längtar du redan efter nästa semester? Planera smart så får du ut det mesta av årets röda dagar.

Medan 2016 var lite ovanligt snålt med röda dagar så bjuder 2017 till ordentligt. Kombinera med några semesterdagar så får du fler längre ledigheter att se fram emot. Bonustips: Varför inte passa på att hyra någon av förbundets stugor i Klövsjö, Nice eller Fuengirola?

Påskveckan

Påskledigheten faller i år den 14-17 april. Med långfredag och annandag påsk ledigt – och kanske en halvdag på skärtorsdagen? – kan du till exempel ta semester den 10-13 april och få tio dagars ledighet i sträck.

Första maj

Om du inte tänkt att gå i några förstamajtåg har du en ypperlig chans till en långhelg på resande fot. I år faller nämligen 1 maj på en måndag. Lägg till en semesterdag på fredagen eller tisdagen så har du en fyradagarshelg!

Kristi himmelfärdsdag

Kristi himmelfärdsdag infaller den sista torsdagen i maj, vilket i år är den 25 maj. Om du har en ”gratis” klämdag på jobbet – grattis! Annars kan det vara läge att ta ut en välbehövd extra semesterdag för att få till en fyradagarshelg!

Nationaldagen

Den 6 juni infaller i år på en tisdag. Med måndagen som klämdag får du en härlig fyradagarshelg att se fram emot!

Midsommarafton

Midsommarafton 2017 infaller den 23 juni. Även om det inte är en ”riktig” röd dag, det vill säga en oficiell helgdag, så är det många som har ledigt ändå. Eller åtminstone jobbar halvdag. Ta reda på vad som gäller på din arbetsplats!

Julen

2016 var, som man brukar säga, en arbetsgivarjul: nästan alla röda dagar föll på helgen. Men i december 2017 ser det ljust ut. Den 25 och 26 december är en måndag och en tisdag. Om du tar tre dagar ledigt, den 27-29 december, så får du hela tio dagar ledigt i sträck.

Gör det mesta av dina semesterdagar – men glöm inte att ta hand om dig även under dina arbetsveckor. Ingen semester kan väga upp för utbrändhet resten av året.