Seminarium: Vem vinner på den nya arbetsmarknadspolitiken?

Arbetsförmedlingen står inför en kraschlandning där hälften av alla kontor ska stängas, personalen inom arbetsmarknadsinriktad rehabilitering halveras, tusentals människor har redan sagt upp sig och i april sades närmare 2 000 personer upp.

Akademikerförbundet SSR Distriktsföreningen i Skåne bjuder in till seminarium med Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, ledamot i Arbetsförmedlingens partsråd och referensperson i Arbetsmarknadsutredningen.

Vad blir konsekvenserna av Arbetsförmedlingens nya organisation för de arbetssökande som har svårt att få ett arbete? Finns det fristående aktörer som kan erbjuda sina tjänster över hela landet? Hur kommer stödet till funktionsnedsatta förändras? Vad innebär förändringen för kommunernas socialtjänst och arbetsmarknadsenheter? Det är några av de frågor som vi kommer att beröra.

Du är välkommen att bjuda med en kollega som är nyfiken på förbundet. Vi bjuder på enklare förtäring under den första halvtimmen, därefter startar själva seminariet. Anmäl dig senast måndag 22 juli. Glöm inte att anmäla även din kollega. Om du har frågor kan du kontakta Hanna Ljungberg, ordförande i Distriktsföreningen Skåne, på hanna.ljungberg@malmo.se.

Ta mig till anmälan

Seminariet erbjuds även i Hässleholm 29 augusti

Varmt välkommen!

  • Datum och tid: 28 augusti 2019 kl. 17:30 - 19:30
  • Plats: Scandic St Jörgen, Stora Nygatan 35 i Malmö