Sista chansen att auktorisera dig gratis

Över tusen personer har redan anmält sitt intresse för socionomauktorisation sedan i mars. Skicka in din intresseanmälan innan den 30 juni så är det helt kostnadsfritt.

I början av mars beslutade förbundet att erbjuda avgiftsfri auktorisering för socionomer under en begränsad tid. Innan förbundet gick ut med sitt erbjudande omfattades cirka 4 000 personer av socionomauktorisation. Sedan kampanjen lanserades har omkring 1 200 socionomer anmält sitt intresse. Vågar vi hoppas på några hundra till innan tiden går ut?

Deadline för dig som vill auktorisera dig gratis är 30 juni – så skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt! Alla socionomer kan delta och man behöver inte vara medlem för att få del av förmånen.

Beslutet att erbjuda kostnadsfri socionomauktorisation är ett svar på den senaste tidens utspel från arbetsgivare och politiska partier som vill ta bort kravet på socionomexamen för att arbeta med utredning av barn och unga. Akademikerförbundet SSR anser att behörighetsregleringen behövs för att garantera att barn och föräldrar möts av personer som har rätt utbildning för jobbet.

För att ta del av erbjudandet måste en intresseanmälan skickas in till info@socionomauktorisation.se senast den 30 juni. Du har sedan till den 31 december 2016 på dig att skicka in en komplett ansökan. Mer information, ansökningshandlingar, och regler kring auktorisationen hittar ni på nämndens hemsida. Har du frågor kring kampanjen kan du mejla dem till samma adress, info@socionomauktorisation.se.