Sökes: Förhandlande ombudsman

Vi söker en förhandlande ombudsman som vill vara med och utveckla avtals- och arbetslivsfrågor för dagens och morgondagens akademiker.

Vi söker en förhandlande ombudsman som vill vara med och utveckla avtals- och arbetslivsfrågor för dagens och morgondagens akademiker. Du kommer att företräda våra medlemmar i avtals-, medbestämmande-, och tvisteförhandlingar. Rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrätts- och arbetslivsfrågor ingår i arbetet och du driver självständigt förhandlingar på lokal och central nivå. Du ska fortsätta utveckla förbundet som det självklara valet för dagens och morgondagens akademiker. Du håller i utbildningar och professionell rådgivning i frågor som rör lön och anställningsförhållanden på arbetsmarknadens alla sektorer.

Inom Akademikerförbundet SSR har du ett stort inflytande över ditt arbete med korta och raka beslutsvägar. Rollen som ombudsman är ansvarsfull och möjligheterna till personlig utveckling är goda. Du arbetar i en grupp av cirka 30 ombudsmän, alla med ett nationellt ansvar där resor ingår i tjänsten. Vårt kansli ligger på Kungsholmen i Stockholm, som också är placeringsort.

Akademikerförbundet SSR söker dig som vill skapa och bidra till facklig utveckling för akademiker och delar förbundets grundläggande fackliga värderingar. Du har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god. Det är meriterande med kunskaper i arabiska.

Du är van att vara aktiv i rådgivning, utbildning och har några års erfarenhet från förhandlingar i arbetslivsfrågor. Du som söker har lätt att ta egna initiativ och har förmåga att lösa problem med gott omdöme. För att trivas hos oss är du utåtriktad, tydlig, kreativ och har god känsla för bra service. Du är en person som har lätt för att leda, entusiasmera och skapa engagemang.

Du vill skapa och bidra till facklig utveckling för akademiker och delar våra grundläggande fackliga värderingar. Då vi är en idéburen organisation har du också förståelse för och erfarenhet av demokratiska processer.

Akademikerförbundet SSR värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdatum: 9 oktober

Välkommen med din ansökan via Proffice. Urval och intervjuer sker löpande men senast den 9 oktober vill vi ha din ansökan.

Ansvarig rekryteringskonsult är Carina Rydström 073-343 4151.

Om oss

Akademikerförbundet SSR är Sveriges ledande samhällsvetarförbund. Vi är det fackliga yrkesförbundet för beteendevetare, personalvetare, socionomer och andra samhällsvetare. Medlemmarna arbetar i såväl offentlig som privat sektor. Många är också egenföretagare eller chefer.

Vi är partipolitiskt obundna men tar tveklöst ställning i de frågor som rör medlemmarnas anställning, arbetsmarknad, utbildning och möjlighet till professionell yrkesutövning. Med närmare 70 000 medlemmar är vi det fjärde största förbundet i Saco.

Passion för profession, engagemang, mångfald, jämställdhet och jämlikhet är några nyckelord i förbundets värdegrund. De är vägledande för vårt lokala och centrala arbete. Vår vision är ett samhälle och ett arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens.