Solidaritetsfonden skänker 50 000 kronor till Världens barn

En ung indisk flicka med ljusbrunt hår tittar rakt in i kameran med ett försiktigt leende.

Barn världen över saknar tillgång till mat, rent vatten, skolgång och sjukvård. Förbundets Solidaritetsfond skänker 50 000 SEK till insamlingen Världens barns viktiga arbete.

I Världens barn ingår en rad humanitära organisationer vars arbete runt om i världen ger ett välbehövligt stöd och uträttar mycket viktigt arbete för att förbättra barns situation. Solidaritetsfonden har under många år bidragit med pengar till Världens Barn. Pengarna kommer från våra tiotusentals medlemmar, som varje månad bidrar med en krona från sin medlemsavgift till fonden. 

– Vi deltar i insamlingsgalan för att vi vet att de insamlade pengarna gör skillnad för världens barn. Behovet är enormt stort. Barn runt om i världen saknar tillgång till hälso- och sjukvård, får inte gå i skola, är undernärda, saknar mat och har usel tillgång till vatten samt rena och trygga toaletter, säger Maria Östberg-Svanelind, förbundets internationella sekreterare.

Vill du också bidra med en slant? På Världens barns hemsida kan du ge en gåva som bidrar till att göra livet lättare för barn världen över.