Stå upp för Öppet Sverige med Özz Nûjen och Heike Erkers i Almedalen

Tid: Onsdag 5 juli klockan 14.30

Plats: Kallbadhuset, Visby

Fri entré, ingen föranmälan.

Özz Nûjen är en av landets främsta ståuppkomiker och samtidigt engagerad krönikör och debattör. Han har i två års tid uppträtt på Akademikerförbundet SSR:s medlemskvällar runt om i landet tillsammans med förbundets ordförande Heike Erkers.

Nu går Öppet Sverige-turnén vidare till politikerveckan i Almedalen.

– Idag är det kanske mer än någonsin viktigt att stå upp för ett öppet, demokratiskt samhälle för alla. Ett samhälle där kompetens värderas, oavsett ursprung. Jag är väldigt stolt över att göra det tillsammans med Özz Nûjen i Almedalen, säger Heike Erkers.

Akademikerförbundet SSR har under samlingsnamnet Öppet Sverige drivit en rad aktiviteter och projekt sedan 2015. Förbundet har varit pådrivande för införandet av snabbspår för samhällsvetare, genomfört seminarier och lämnat konkreta förslag för bland annat en bättre och snabbare etablering i Sverige. Förbundet har också skrivit under uppropet ”Vi står inte ut” med krav på amnesti för ensamkommande unga som varit mer än ett år i Sverige.

– Vi har många medlemmar som dagligen berörs av de här frågorna i sitt arbete. Vår värdegrund och våra stadgar är också glasklara när det gäller alla människors lika värde. Det innebär att vi står upp mot främlingsfientlighet och rasism. Men Öppet Sverige handlar också på ett bredare plan om attityder och att se varje människa som en tillgång, säger Heike Erkers.

Det är fri entré till Kallbadhuset och någon föranmälan behövs inte.

– Kom till Kallis den 5 juli! Vi backar inte när det gäller att stå upp mot rasismen och jag hoppas att vi blir riktigt många som samlas för att manifestera det i Almedalen, säger Heike Erkers.

Kontakt:

Heike Erkers, förbundsordförande 070-622 39 78

Margareta Bosved, kommunikationschef 070-777 66 66