Stockholm Pride 2017

Alla ska kunna känna sig bekväma att vara sig själva på sin arbetsplats – oavsett kön, könsuttryck, sexuell läggning eller antal partners. Hbtq-frågor är fackliga frågor. Därför är vi självklart med på Pride i år igen.

Känner du att du kan prata öppet om den eller de personer du är tillsammans med vid fikabordet? Eller undviker du det för att slippa konstiga blickar? Vågar du klä dig som du känner dig mest bekväm, eller tvingas du göra avkall på din könsidentitet av rädsla för obehagliga kommentarer?

Öppna arbetsplatser

Sedan 2017 kräver Diskrimineringslagen att alla arbetsgivare aktivt arbetar för att diskriminering och trakasserier inte ska finnas på arbetsplatsen. Detta gäller inte minst för sexuell läggning och könsöverskridande identitet eller uttryck. Tyvärr är det långt ifrån alla arbetsplatser som lever upp till kraven. Hbtq-frågorna är fortfarande ganska osynliga på arbetsmarknaden. Så ska det inte vara.

Hbtq-perspektiv på arbetsplatsen är en förutsättning för att kunna skapa en bättre arbetsmiljö. Och där spelar facken en viktig roll – både när det gäller att stå upp för dina rättigheter när det gäller, och att tillsammans skapa öppnare arbetsplatser.

Stockholm Pride

Första veckan i augusti kommer vi att vara med på Stockholm Pride. Du hittar oss i ett eget tält i Pride Park under hela veckan. Vi svarar gärna på dina frågor om facket och vårt arbete med hbtq-frågor. Vi håller i också kursen Hen, Hon, Han den 2 augusti. Inte minst hittar du oss i Pridetåget den 5 augusti. Och vi vill jättegärna att du hänger på!

Tid: Start kl. 13.00. Vi samlas 12.30.

Plats: Kungsholmstorg

Ekiopage/startnummer: 29

För mer information, håll utkik på Facebook

Paradvägen 

(Bild: Stockholm Pride)

Mer läsning

Under tiden kan du grotta ner dig i likabehandling, diskriminering och hbtq-frågor i arbetslivet här på vår hemsida. Eller varför inte läsa några av de intervjuer, bloggar och reportage som vi publicerat?

Kränkningar hindrar transpersoner att söka hjälp

Socialtjänsten tacklar fördomar mot hbtq

Heteronormen skapar ohälsa på arbetsplatserna

Viktigare än någonsin

Bemötande av transpersoner är en fråga om folkhälsa

Stjärnfamiljer i fokus hos Försäkringskassan

Hur skapar man en öppen arbetsplats? 

Min väg: Han låter sexet blomstra