Stolta över 2016, laddade inför 2017!

Studentrådets styrelse, januari 2017

I helgen var det dags för oss i studentrådets styrelse att vakna upp ur vinterdvalan - det var äntligen dags för årets första styrelsemöte.

Det är med stolthet över vad vi åstadkommit under hösten som vi går in i det nya året, redo att forma andra halvan av vår styrelseperiod precis så som vi vill. 

Hösten som gått 

Vi inledde vår händelserika höst med ett välbesökt medlemsmöte med både nationell och internationell solidaritet som röd tråd under dagen. Vi besöktes bland annat av Union to Unions kommunikationschef Karin Lindström, Akademikerförbundet SSR:s internationella sekreterare Maria Östberg Svanelind och Ahmad Armanazi, nyanländ flykting från Syrien. Det blev en intressant och lyckad dag med många spännande diskussioner och erfarenhetsutbyten. Utöver detta har vi under hösten även deltagit vid Sacos studentråds årliga kongress och varit en aktiv röst i debatten gällande högskolan som plattform för integration, breddad rekrytering samt jämställdhet inom högskolan. 

Våren som kommer

Nu har det blivit dags för oss att planera vårterminen och vi är säkra på att den kommer bli minst lika spännande som hösten har varit. Under helgen har vi bland annat påbörjat planeringen av vår rekryteringskampanj som vi hoppas ska få så många som möjligt att kandidera till nästa styrelse, som ju tar över spakarna när vår period går mot sitt slut i juni. Är du eller någon du känner intresserad av att bli en av oss? I så fall rekommenderar vi dig att hålla utkik på vår facebook framöver. Där kommer vi att informera om hur du går till väga för att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot ett spännande år med nya studentpolitiska utmaningar!

Julia Nordin,
vice ordförande