Studentrådet blickar tillbaka och ser framåt

Studentrådet har i helgen haft sitt första möte för 2016. Vi har sett tillbaka på en intensiv och lyckad höst, men också planerat för att fortsätta vara ett aktivt och deltagande studentråd under vårterminen.

En av nyheterna i år är att vi kommer blogga här på förbundets hemsida med jämna mellanrum, under taggen Studentrådets blogg.  Dels för att nå ut till er medlemmar, men också för att ta ställning i de frågor vi valt att arbeta med under verksamhetsåret.

Öppet Sverige

Hösten började med vårt årliga medlemsmöte, där temat i år var Öppet Sverige. Det blev ett fullsatt möte med intressanta föreläsningar från Röda Korset och vår samhällspolitiska chef Ursula Berge. Förbundet fortsätter arbetet för ett öppet Sverige och vi kommer fortsätta ta ställning emot främlingsfientlighet och för en fungerande integration. 

Mest aktiva förbundet

Höstens stora höjdpunkt var vårt deltagande på Saco-kongressen. Vi fick igenom många av våra frågor och blev utsedda till det mest aktiva förbundet på plats. En starkare arbetslivsanknytning i våra utbildningar och inte minst möjligheten till kvalificerade sommarjobb är två av de saker som Saco studentråd nu kommer fortsätta driva. Vi har även tagit fram en hårdare och mer progressiv miljöpolicy och också höjt rösten rejält för fler undervisningstimmar till de samhällsvetenskapliga utbildningarna. Det här är några utav våra fokusfrågor och vi kommer att fortsätta driva dem under 2016.

Medlemmarna bygger studentrådet

Vi ser fram emot det nya året och hoppas ni hänger med oss. Se till att följa oss på Twitter (@studentboardssr) och Facebook. Tveka heller aldrig på att höra av er till oss. Glöm inte att det är ni medlemmar som styr och bygger vårt arbete!

Studentrådet

Jonathan Eng, kommunikationsansvarig