Studenttävlingen avgjord!

Höstens bästa studietips kommer från beteendevetarstudenten Jenny Östling. Så här gör hon för att få kunskapen att fastna.

För två veckor sen bad vi om tips kring studieteknik från våra studentmedlemmar. Tävlingen var otroligt populär och vi på studentverksamheten här på Akademikerförbundet SSR  är stolta över att ha så många kreativa och intelligenta medlemmar. Vi kommer såklart dela med oss av flera tips än bara vinnaren, håll bara utkik på Facebook!

Vinnarbidraget blev till slut Jenny Östlings. Jenny studerar sitt tredje år inom beteendevetenskap på Lunds Universitet. Hon motiverar sina tips med att "bara läsa böcker fungerar inte för mig" och har därför tagit fram dessa kreativa substitut! Stort grattis! 

Jenny Östlings vinnande bidrag:

1. Plugga i intervaller. Precis som med löpträning är det ganska effektivt att plugga i intervaller. Sätt en timer och plugga 20-30 minuter. Ta sedan en paus på 10 minuter där du släpper plugget helt! På detta vis varar inte plugget för evigt.

2.  Sök upp informationsvideor på Youtube. Det finns hundratals kanaler på Youtube som diskuterar eller demonstrerar ditt ämne, allt från cellers funktion till en crash course i psykologi som kan hjälpa dig med den visuella förståelsen av ditt valda ämne.

3. Samtidigt som du läser, skriv ner en punktlista över viktiga termer och saker du inte förstår. Efter några sidor kan du slå ihop boken och utifrån minnet försöka skriva dina egna förklaringar till termerna. Minns du inte alla är det bara att slå upp dem i boken igen! Detta är ett utmärkt sätt att få en överblick över var det finns kunskapsluckor.

4. Använd denna termlista (ovan) som grund för att göra en sammanfattning.

5. Ett roligt sätt att lära sig är dessutom att läsa upp denna sammanfattning högt och spela in på mobilen. Hitta på några knäppa exempel och ta sedan med dig hörlurar ut på promenad och lyssna på inspelningen. Hjärnan får syre (vilket ökar inlärningsförmågan) samtidigt som du kan skratta åt dig själv medan du lär dig!

Grattis igen till Jenny, som numera kan använda en sprillans ny iPad mini när hon pluggar!