Studiebesök hos Sida

Student

Är du samhällsvetarstudent och är intresserad av att få veta mer om hur det är att jobba med internationella frågor såsom krig och fred, bistånd och diplomati? Då borde du verkligen följa med på detta studiebesöket!

 

Akademikerförbundet SSR arrangerar ett studiebesök hos Sida i Stockholm.
Du kommer att få en inblick i hur det är att jobba internationellt via Sida och bland annat vilka kvalifikationer de letar efter när de anställer!

Annika Otterstedt, nyss hemkommen efter att ha jobbat 3 år som biståndschef vid Sida i Colombia, kommer att berätta om hur de arbetar och har arbetat med fredsbyggande processer i Colombia. Detta efter att fred slöts mellan FARC-gerillan 2017 efter det längsta och blodigaste inbördeskriget i modern tid. Presidenten vid fredsavtalet Juan Manuel Santos vann Nobels fredspris utifrån sitt arbete för fred. Hur ser en typisk arbetsdag ut för henne? Vad har Sverige bidragit med för freden i Colombia? 

Det kommer även att föras ett fritt samtal där ni kan ställa frågor och få tips om exempelvis hur ni en dag kan få en liknande position som Annikas.

 

 

Tid: 22 november 09.00-10.30

Plats: Sida – Valhallavägen 199, Stockholm

Anmälan görs till studentinformator.stockholm@akademssr.se - uppge namn och utbildning senast den 20/11, ett begränsat antal platser. 

Besöket är endast öppet för förbundets studentmedlemmar. 
Inte medlem? Ansök på vår hemsida: https://akademssr.se/studentmedlem. Endast 100 kronor för hela studietiden.