Svensk chefsförening - Chefsfredag: Att undvika beslutsfällor - så fattar du och ditt team bättre beslut

Välkommen till en tankeväckande föreläsning där du lär dig känna igen vanliga tankefel som påverkar oss när vi fattar beslut. Efter seminariet bjuder vi på dryck och tilltugg, där du kan mingla och knyta kontakter med andra chefer.

Niklas Laninge är psykolog, författare och entreprenör. Genom föreläsningar och workshops hjälper han företag och individer att tillämpa fynd från forskningsfältet beteendeekonomi.

Oavsett om målet att få människor att godkänna organdonation, öka ditt företags närvaro på sociala medier eller att få kunder att välja de ekologiska bananerna i fruktdisken handlar nudging om att göra det så enkelt som möjligt för människor att röra sig i den riktning man vill att de ska.

Vilka faktorer är det som driver, eller hindrar, ett beteende? Varför agerar vi människor så ofta irrationellt när vi ska fatta beslut om pengar? Och inte minst – hur kan du omsätta den här kunskapen rent praktiskt?

Beteendedesign varvar insikter i psykologisk forskning från fälten beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi, med exempel på bra och dålig design. Lär dig känna igen vanliga tankefel som påverkar oss när vi fattar beslut. Och vad det innebär att ”designa beteenden”.

Tid: Fredag 3 maj klockan 14:00 - 16:30.
Plats: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Begränsat antal platser. Anmäl dig här senast den 18 april!
Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som är medlem.
Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. 

Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Maila till julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen! 
Svensk Chefsförening

  • Datum och tid: 3 maj 2019 kl. 14:00 - 16:30
  • Plats: Scandic Crown, Göteborg