Svensk Chefsförening - Chefsfredag: Chefen och den goda organisationen

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om den goda organisationen och vad som krävs för att du som chef ska kunna leda. Efter seminariet bjuder vi på dryck och tilltugg, där du kan mingla och knyta kontakter med andra chefer.

Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem.

Annika Härenstam är professor i arbetsvetenskap, tidigare forskningsledare för CHEFIOS och arbetar idag deltid på psykologiska institutionen på Stockholms Universitet.

Många ledarskapsartiklar handlar om hur du ska bli en bättre chef, ger tips om hur du ska förändra dig eller göra för att lyckas. Men att lyckas som chef handlar inte bara om chefen som individ, utan hänger i hög grad på vilka förutsättningar som finns. Det organisatoriska sammanhanget har betydelse.

Hur behöver en organisation fungera för att stötta cheferna i deras uppdrag och där man kan vara en bra chef? Ur forskningen inom CHEFIOS finns det idag verktyg som kan användas för att förstå och utveckla sin organisation. Det vänder sig till ledningsgrupper som är angelägna om friska arbetsplatser och vill förstå hur det ser ut i den egna organisationen. De komplexa verksamheterna kräver dialog mellan det strategiska och det operativa rummet. Hur bygger man den kultur, de arbetssätt och den struktur där det blir möjligt att arbeta hållbart som chef och medarbetare.

Annika Härenstam hämtar exempel ur sin forskning och beskriver chefsrollen och organisationen på ett sätt som du känner igen dig i och får idéer om hur du kan påverka din organisation.

Tid: Fredag 7 februari klockan 14:00 - 16:30.
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Anmäl dig här senast den 23 januari!
Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Maila till lena.forsberg@akademssr.se

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening

  • Datum och tid: 7 februari 2020 kl. 14:00 - 16:30
  • Plats: Scandic Anglais, Stockholm