Svensk chefsförening - Chefsfredag: Chefen och den goda organisationen

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om den goda organisationen och vad som krävs för att du som chef ska kunna leda. I höst är alla våra chefsaktiviteter digitala p g a pandemin. Vi skickar ut en deltagarlänk senast en vecka före arrangemanget.

Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem.

Annika Härenstam är professor i arbetsvetenskap, tidigare forskningsledare för CHEFIOS och arbetar idag deltid på psykologiska institutionen på Stockholms Universitet.

Många ledarskapsartiklar handlar om hur du ska bli en bättre chef och ger tips om hur du ska förändra dig eller göra för att lyckas. Men att lyckas som chef handlar inte bara om chefen som individ, utan hänger i hög grad på vilka förutsättningar som finns. Det organisatoriska sammanhanget har betydelse.

Hur behöver en organisation fungera för att stötta cheferna i deras uppdrag så att man kan vara en bra chef? Från forskningen inom CHEFIOS finns det idag verktyg som kan användas för att förstå och utveckla sin organisation. Verktygen finns för ledningsgrupper som är angelägna om friska arbetsplatser och vill förstå hur det ser ut i den egna organisationen. De komplexa verksamheterna kräver dialog mellan det strategiska och det operativa rummet. Hur bygger man den kultur, de arbetssätt och den struktur där det blir möjligt att arbeta hållbart som chef och medarbetare.

Annika Härenstam hämtar exempel ur sin forskning och beskriver chefsrollen och organisationen på ett sätt som du känner igen dig i och får idéer om hur du kan påverka din organisation.

Tid: Fredag 16 oktober klockan 14:00–15.30.
Plats: Digitalt

Anmäl dig här senast den 1 oktober!
Anmäl dig med namn och korrekt mejladress så skickar vi ut en deltagarlänk senast en vecka före arrangemanget.

Har du frågor? Maila till julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening