Svensk chefsförening - Chefsfredag: Leda, chefa och coacha i komplexitet

Välkommen till chefsfredag med seminarium som börjar kl. 14 och därefter nätverkande mingel med dryck och tilltugg! Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem.

Åsa Lundquist Coey gör anslag – föreläsningar, workshops samt längre processprogram för ledningsgrupper, chefer och medarbetare. Några av processerna bedrivs även som forskning. Syftet är att bidra med insikter kring och uppmuntra det som är hjälpsamt för att människor i arbetslivet ska kunna ta sig fram i ett växande komplext organisationslandskap.

Sveriges första (och enda) Doktor (Ph.D) i Management & Complexity med en M.Sc i Organisation & Leadership och en bakgrund som jurist, pedagog och coach.

Åsa har varit bosatt och arbetat i olika länder; Jamaica, Nya Zeeland och England och den femte boken är snart ute;  ”Samspel & Rävspel – ideal och verklighet på jobbet!” - hur mer fokus på verklighet; relationer, makt, oförutsägbarhet - snarare än ideal; heroiska ledare, positivitet, förutsägbarhet - kan få axlar att sjunka och hjälpa oss vidare i arbetslivet”.

Här presenteras insikter utifrån ny forskning inom komplexitet, som bland annat innefattar sociologi, psykologi, filosofi, antropologi och gruppdynamik, med syfte att på ett pragmatiskt sätt belysa vad vi finns i.

Vi fokuserar på att förstå vad man som chef och medarbetare faktiskt gör snarare än vad man borde göra på en arbetsplats och på vad som får oss att vilja och kunna komma vidare.

Vi skärskådar en hel del ”myter” omkring chefs- och ledarskap, hur vi kan minska på spänning, hålla varandra friska och ta oss fram i ett ökande komplext organisationslandskap.

• Ideal och verklighet

• Konflikt och ’grusigheter’ – mångfald, spänning & funktionella beteenden

• Makt, ångest & kultur – dagligt arbete

• Engagemang och omdöme

• Samspel & rävspel – att syna ’spel’

Korta teoretiska avsnitt varvas med samtal.

Tid och plats

Tid: Fredag den 1 juni

Föreläsningen är 14.00 – 15.30 och därefter mingel och nätverkande
Plats: Scandic Triangeln, Triangeln 2, Malmö
Anmälan: Anmäl dig här senast den 17 maj

Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Mejla julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening

  • Datum och tid: 1 June 2018 kl. 14:00