Svensk chefsförening - Chefsfredag: Media – hur funkar det?

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om hur medierna fungerar och vad du som chef behöver känna till i kontakterna med journalister.
I höst är alla våra chefsaktiviteter digitala p g a pandemin.

Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem.

Thord Eriksson är en erfaren journalist och författare med bakgrund inom press, radio och tv och har bl a arbetat för Dagens Nyheter, Fokus och Dagens Samhälle. Idag är han chefredaktör för Biblioteksbladet. 2014 kom hans bok om äldreomsorg och den sk Caremaskandalen. Hans senaste bok ”Dom som stod kvar” handlar om svensk migrationspolitisk.

Hur ska du som chef prata med pressen? Många chefer har stor erfarenhet och kunskap av att möta medierna, ibland har man fått lära sig den hårda vägen av misstag, stormar och kritik. Hur kan du förbereda dig och vilket stöd behöver du? Den här chefsfredagen ger dig en god insyn i logik, arbetssätt, kunskap, råd till dig som chef och perspektiv i mötet med medierna. Det är en del i din vardag som chef och en viktig del i kommunikationen med medborgare, medarbetare, kunder och andra aktörer som följer och samarbetar med din verksamhet. Rusta dig och bli ditt bästa jag i mötet med media. Thord Eriksson guidar dig i dina förberedelser. Det finns också möjlighet att köpa ”Prata med pressen – handbok för intervjuade” till ett förmånligt pris.

Tid: Fredag den 25 september klockan 14:00 – 15.30.
Plats: Digitalt

Anmäl dig här senast den 15 november!
Viktigt att du anmäler dig med namn och korrekt mejladress så skickar vi ut en deltagarlänk senast en vecka före arrangemanget.

Har du frågor? Maila till julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen!

Svensk Chefsförening