Svensk chefsförening - Seminarium: Hur har kommunchefen det på jobbet?

Välkommen till ett digitalt seminarium där Anna Cregård och Rolf Solli presenterar den senaste studien om kommundirektörerna och samtalar med Kommundirektörsföreningens vice ordförande Ulrika Strandroth Frid som är kommundirektör i Lidköping. Moderator är Hanna Broberg, chefsstrateg på Svensk Chefsförening och Akademikerförbundet SSR.

Ett av de viktigaste höga chefsjobben i Sverige är kommundirektör. Det är ett komplext chefsuppdrag med många medarbetare i väldigt olika verksamheter. Kommunerna ser olika ut och har olika utmaningar. Kommundirektörernas förutsättningar är viktiga för ledarskapet i övrigt i en kommun. Och hur ledarskapet ser ut påverkar medborgarna och all den verksamhet som kommunerna bedriver

Rolf Solli, professor emeritus på Högskolan i Borås och Förvaltningshögskolan i Göteborg, har tillsammans med Anna Cregård som är docent i företagsekonomi och förvaltningschef på Högskolan i Borås, gjort 6 stora studier under 25 års tid. Så hur ser det ut om vi frågar cheferna själva? Hur ser de på sin roll och sitt uppdrag? Vilken ledarstil har de? Hur ser samarbetet med politikerna ut?

Tid: Torsdag 15 april klockan 14.00-15.30.
Plats: Digitalt, länk skickas i bekräftelsen

Anmäl dig här senast 7 april
Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. Intresset är stort så anmälan är bindande.
Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Mejla till julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening