Tack för i år!

Hej alla vänner och medlemmar! Året är inne på sina sista skälvande dagar. Och vilket år vi har haft! Här kommer en liten julhälsning från ordförande Heike Erkers och alla oss andra på förbundskansliet.

Vi har turnerat över hela landet med Heike Erkers och Özz Nujen för att prata om migration, integration och vår kampanj Öppet Sverige. Ett Öppet Sverige, som ser varje människa som en tillgång och en möjlighet. Och där är våra medlemmar viktigare än någonsin.

Med vår kampanj Knäck ohälsan lyfte vi psykisk hälsa, friskare arbetsplatser och hela medarbetare högst upp på agendan. För vi tycker att ingen ska behöva bli sjuk eller må dåligt av sitt jobb. Kampanjen syntes överallt i sociala medier.

Vi har besökt arbetsplatser över hela landet och pratat med medlemmar och förtroendevalda. Vi har gett otaliga intervjuer. Och vi har träffat massor av politiker för att lyfta våra frågor – inte minst i Almedalen.

Naturligtvis var vi också med på Pride i Stockholm och flera andra städer i somras. Vi står upp för allas rätt till en god arbetsmiljö där man kan trivas, utvecklas och känna sig respekterad för den man är. Därför jobbar vi också med hbtq-frågor året om.

Vi lanserade vårt etikråd. Vi producerar två intressanta podcasts. Och våra medlemstidningar vinner pris efter pris.

I september firade vi att vi blivit över 68 000 medlemmar. Och den siffran ökar hela tiden!

I november slog Socionomdagarna och Psykoterapimässan nytt besökarrekord. Omkring 2 000 personer kom till Stockholm för att diskutera nyheter och utmaningar inom socialt arbete och psykoterapi.

Det finns mycket arbete kvar att göra under 2017. Många frågor att lyfta och många strider att ta. Men när vi tittar tillbaka på det gångna året ger det oss hopp om framtiden. Och att kunna åstadkomma förändring.

Vi önskar er alla en härlig jul och ett riktigt gott nytt år. Så ses vi 2017 igen!