Tävlingen avgörs om två dagar...

Vilken myndighet?

Huset syns när vi kommer ut från tunnelbanestationen. Det är vitt och pampigt av klassisk funkisarkitektur.

I höstas skrev flera rikstäckande tidningar en hel del om inredningen och invigningen av det här kontoret – Sveriges största aktivitetsbaserade arbetsplats beläget i Stockholm. Anette Eriksson vid pressavdelningen visar oss runt till mindfulnessrummet med saccosäckar, hammockar i fikarummet, gåband på rad för samtal, samt flera andra kluriga platser. Anette Eriksson:
– Friheten att kunna sätta mig var jag vill, den uppskattar jag.

1200 anställda delar på bara 750 skrivbord. Meningen är att man ska vara mobil. En av de 1200 är socionomen Tina Eriksson. Är det inte svårt att hitta någonstans att sätta sig? Nej, det tycker hon inte:
– Det finns alltid plats precis där jag behöver vara.

Andra medarbetare förklarar att det har varit lättare att klara sig utan alla gamla böcker än vad de trodde. Allt finns ändå på nätet. Hur hittar de då varandra i huset när så många byter plats? De har en intern chatt. Alla har ett eget skåp och en ”verktygsväska” Mer behöver man inte.

Till sist får vi se gymmet. Det är det finaste vi sett. Men det är inte så konstigt. Den här arbetsplatsen borde vara riktigt bra på att hålla sina medarbetare friska. Nu vet ni väl på vilken myndighet vi är?

Maria Korpskog