Tillsammans kan vi knäcka ohälsan!

Ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Därför lanserar vi i dag kampanjen Knäck ohälsan – för friskare arbetsplatser och hela medarbetare.

Ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Just nu ser vi ökande sjuktal och eskalerande kostnader, inte minst för den psykiska ohälsan. Vi ser larmrapporter om hög personalomsättning. Vi ser ett arbetsliv som gör många människor sjuka. Ingen ska behöva gå till arbetet med en klump i magen eller komma hem för utmattad för att orka med familj och vänner. Ingen ska behöva sjukskriva sig för att stressen och pressen blir för mycket.

Därför startar vi i dag kampanjen Knäck ohälsan. Hela veckan kraftsamlar hela förbundet för att våra arbetsgivare ska förstå att ohälsa inte bara är ett problem för individen som drabbas – ohälsan är otroligt olönsam. Både för arbetsgivarna och samhället i stort.

Friskfaktorer – inte riskfaktorer

Samtidigt vet vi att det finns friskfaktorer. Att systematiskt arbetsmiljöarbete är en lönsam investering. Att väl fungerande samverkan mellan fack och arbetsgivare är nödvändigt för att arbetsmiljöarbetet ska fungera bra. 

På kampanjsidan kan du läsa mer om våra förslag för hur vi tillsammans kan knäcka ohälsan. Under kampanjveckan kommer vi att hålla i olika aktiviteter där vi lokalt, regionalt och centralt lyfter och pressar på i frågan om friska arbetsmiljöer. Var med du med!