Vad vill liberalerna med arbetsmarknaden?

Vad är Liberalernas vision om framtidens arbetsmarknad? Samhällsvetarpodden frågar Gulan Avci, vice ordförande i riksdagens Arbetsmarknadsutskottet och Liberalernas starka röst i arbetsmarknadsfrågor bara dagarna innan hon ska sätta sig med regeringen och bena ut vad som står i Januariavtalet om den stora stridsfrågan – arbetsmarknadspolitiken.

– Jag tror man måste lägga de partipolitiska aspekterna bakom sig och titta på vad det är Sverige och Sveriges arbetsmarknad behöver, säger Gulan Avci om de förhandlingar som nu nu börjar. 

Liberalerna var väldigt tydliga i valrörelsen med att de ville ha en total omstöpning av arbetsmarknaden, inte minst av Arbetsförmedlingen. Nu har de skrivit under Januariavtalet. Var finns liberalernas gräns i arbetsmarknadsfrågor? Var kan de kompromissa?

– Jag kommer inte agera partipolitisk protektionist och säga så här: nu ska jag gå in för att få igenom så mycket som möjligt av Liberalernas politik, utan här kommer det behöva vara ett givande och tagande, fortsätter Gulan.

Förutom att fråga lite om liberalernas nästa partiledare och varför så många kvinnor har stängt dörren för att bli det, däribland Gulan, frågar vi om det mesta som är brännande frågor just nu som Las, strejkrätten, etableringsjobb, Arbetsförmedlingen och mycket mer. 

Liberalerna var också det parti som ”räddade” Jämställdhetsmyndigheten. Lyssna på hur Gulan tänkte när nedläggningen röstades igenom i utskottet, och hur förhandlingarna sedan räddade myndigheten. 
Detta och mycket mer får du reda på i Veckans Samhällsvetarpodden med Gulan Avci (L). Ursula Berge frågar ut. Gå in och lyssna här