Valberedningsutbildning

Välkommen till en utbildning som vänder sig till dig med valberedningsuppdrag på alla nivåer och sektorer i vårt förbund. Syftet är att ge dig praktisk kunskap, inspiration och helhetsperspektiv i ditt viktiga uppdrag. Utbildningen är ett led i förbundets satsning på att ge valberedningarna starkare stöd i deras strategiskt betydelsefulla arbete.

Utbildningen tar bland annat upp förbundets uppdrag och mål, valberedningarnas roll för att garantera demokrati och representativt medlemsinflytande. Vi ger konkreta och inspirerande exempel på hur du som valberedare blir drivande och proaktiv i att förse din förening med framtida ledare och nyckelkompetenser. Du får också praktiska och fördjupade kunskaper om hur nomineringsförfarandet ska gå till, hur ni i valberedningen kommunicerar ert arbete med medlemmarna och hur ni rapporterar till årsmötet. Ett mer detaljerat program hittar du i bifogad pdf.

Tid: Tisdag 14 april, kl 10:00-16:00 (kaffe serveras från kl 9:30)
Plats: Akademikerförbundet SSR:s kansli, Mariedalsvägen 4, Stockholm
Anmälan: Anmäl dig senast 8 april till henrik.alfredsson@akademssr.se. Det går alldeles utmärkt att anmäla fler än en person från samma valberedning. Ange i din anmälan om du har behov av specialkost.

Bekräftelse

Besked om du får plats på kursen får du normalt inom en vecka från det att du anmält dig.

Ledighet

Vi förutsätter att du som anmäler dig är registrerad hos din arbetsgivare som facklig företrädare, enligt Förtroendemannalagen, FML. Det ger dig rätt att få tjänstledigt med bibehållen lön för att gå kursen (FML §6 och 7). Använd bifogat program om du behöver ansöka hos din arbetsgivare om ledighet utan löneavdrag. Hör av dig till oss om du stöter på problem med att få din ledighetsansökan beviljad.

Resor och kost

Akademikerförbundet SSR står för reskostnader och måltider som erbjuds i samband med kursen. Traktamente utgår inte. Inbjudan till utbildningen går ut till dig som bor inom max två timmars avstånd med tåg från Stockholm och tiderna (kl 10-16) är anpassade för att alla kursdeltagare ska hinna åka fram och tillbaka över dagen. Boka ingen resa innan du vet om du fått plats på kursen.

Varmt välkommen!

Henrik Alfredsson
Projektledare
Akademikerförbundet SSR
E-post henrik.alfredsson@akademssr.se
Telefon 0727-17 44 06

  • Datum och tid: 14 april 2015 kl. 10:00
  • Plats: Stockholm