Vår hjälp gör skillnad!

Akademikerförbundet SSR:s Solidaritetsfond har tidigare i år vid flera tillfällen skänkt pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR. De återrapporterar till oss om läget och häromdagen fick jag detta mail med länk till en film från den grekiska ön Lesbos.

" Hej Akademikerförbundet SSR:s SOLIDARITETSFOND,

Tusentals människor på flykt fortsätter att komma till den grekiska ön Lesbos varje dag. UNHCR, andra hjälporganisationer och volontärer arbetar dygnet runt just nu – men insatserna räcker inte till. Mycket mer behövs. 

Svenske Patric Mansour arbetar för UNHCR på Lesbos. Tillsammans med sjukvårdare och volontärer ser han till att särskilt utsatta människor – som sjuka, ensamma barn och gravida kvinnor – får hjälp.

– Det jobbigaste med arbetet är att ta hand om familjer som har förlorat sina barn i båtar som har sjunkit, berättar Patric.

Den grekiska regeringen ansvarar för mottagandet av flyktingar – ett arbete som nu är under enorm press. UNHCR uppmanar Europas länder att ta ett gemensamt ansvar och stödja Grekland i krisen.

Stort varmt tack för att du hjälper människor på flykt!

Vänliga hälsningar,

Denize och Theresia
Givarservice

PS. Din hjälp gör skillnad! UNHCR har delat ut tonvis med filtar, sovsäckar och liggunderlag. "

Det finns många sätt att hjälpa alla de människor som flyr undan krig, katastrof, hungersnöd och arbetslöshet. Vi vet att många av förbundets medlemmar gör det dagligen antingen genom sina professionella insatser eller som volontärer. Den som vill kan också skänka pengar. Många organisationer gör fantastiska insatser. Om du vill skänka pengar till UNHCR så finns olika sätt. Du kan läsa mer här.