Vår mångåriga medarbetare Claes Färm har hastigt avlidit under helgen

Under helgen mottog vi det tråkiga beskedet att vår mångåriga arbetskamrat och tidigare förbundssekreterare Claes Färm hastigt avlidit.

Claes kom till förbundet 1984 och anställdes då som ombudsman, han kom närmast från en tjänst som chef på Försäkringskassan i Örebro. Efter ett antal år blev Claes bitr förhandlingschef för att därefter fram till sin pension jobba som förbundssekreterare.  Även efter pensionen valde Claes att jobba vidare och hade nu fram till sin bortgång bland annat ansvar för förbundets anläggning i Spanien, Yamasol, där han även var ordförande för föreningen.

Claes var en person med stor integritet och som värnade privatlivet högt. Hans hustru, barn och bonusbarn var något han ofta pratade om med de han kände sig förtrolig med. I sin profession var han en stolt förhandlare med omtalad förmåga att lösa problematiska situationer såväl inom organisationen som gentemot externa aktörer. Situationer som han tog sig an med stort engagemang och som han med sin professionalitet ofta löste med bibehållet gott renommé hos motparten.

När jag pratade med honom bara några dagar före hans bortgång var han i full gång med att ta tag i de frågor som Yamasol står inför. Det var därför med chock och sorg som jag mottog beskedet av hans hustru under helgen.

Våra tankar går såklart till hans hustru, barn och bonusbarn med familjer. Claes var en omtyckt och respekterad kollega och lämnar ett stort tomrum efter sig. Claes blev 68 år.

Lars Holmblad
Förbundsdirektör