Varför ökar antalet medlemmar i Akademikerförbundet SSR?

Akademikerförbundet SSR har fått fler medlemmar varje år sedan starten 1958.

Vad ligger bakom den obrutna medlemstillväxten?

En höstdag i slutet av 1950-talet lämnade drygt 300 socionomer sina gamla förbund för att starta ett eget förbund. Idag har Akademikerförbundet SSR hunnit bli Sveriges ledande samhällsvetarförbund med över 72 500 medlemmar.

Vad ligger bakom framgångssagan?

Kan det bero på våra tusentals förtroendevalda i hela landet som representerar sina arbetskollegor på arbetsplatserna? Så gott som alla gör det helt ideellt, på sin fritid, för att förbättra arbetsmiljön och arbetsvillkoren.

Kan det bero på våra ombudsmän och experter som varje dag ger råd och stöd till medlemmar i knipa? Eller vårt gedigna arbete med yrkesfrågorna?  

Kan det bero på att vi är modiga och vågar ta ställning i politiska frågor som är viktiga inte bara för våra egna medlemmar? Vårt långsiktiga arbete med likabehandlingsfrågor? Att vi alltid tar tydlig ställning för demokrati och alla människor lika värde – mot hatare och stöveltrampare?

Kan det bero på att vi inte bara skriker ”Mer till oss!”, utan istället arbetar fram konstruktiva förslag på lösningar på viktiga samhällsproblem?  

Kan det bero på att vi alla medlemmar tillsammans genom vår solidaritetsfond stöder våra kollegor i Burma, Palestina, Sydafrika och många andra länder?

Eller beror det på vår låga medlemsavgift i förhållande till många andra fackförbund? Eller vår inkomstförsäkring som är en viktig extra trygghet för medlemmarna? Våra försäkringar och andra förmåner?

Sannolikt är det en kombination som gör Akademikerförbundet SSR till ett ständigt växande förbund för Sveriges samhällsvetare.

Har du inte blivit medlem än? Klicka här för att ansöka.