Veckans medlem: Erik Pedersen

Vilka är ni som är med i förbundet, vad sysslar ni med på dagarna och vad pratar ni om på kafferasterna? Varje vecka presenterar vi en ny medlem. Denna vecka säger vi hej till Erik Pedersen på CSN i Stockholm.

Namn: Erik Pedersen           Erik Pedersen. Foto: Privat

Ålder: 29 

Yrke: Studiestödsutredare på CSN

Bor: Stockholm

 

Lägeskoll. Hur ser en dag på jobbet ut för dig?

Det är svårt att säga vad en normal dag är eftersom jag började för bara tre veckor sen. Hittills har det varit en blandning mellan utbildning, handläggning och frågor. En klyscha kanske, men den ena dagen är inte den andra lik.

Bäst med jobbet?

Det är ett väldigt intressant arbete. Man har kontakt med dem som söker studiemedel och den utredning som man gör i ärendena leder i många fall fram till att möjliggöra studier. Så det var framför allt det som var intressant för mig när jag tackade ja till jobbet. Jag har varit i kontakt med systemet tidigare, framför allt som användare, så det är intressant att se det inifrån.

Sämst med jobbet?

Myndighetens mål är att möjliggöra studier. Men det finns en lång lista med krav på vad du behöver ha klarat av för att få studiemedel, ett visst antal poäng du måste ha klarat av, så det alltid jobbigt att behöva neka en person studiemedel.

Veckans snackis på lunchrasten?

Vi är sju stycken nyanställda på jobbet, så väldigt mycket har handlat om att vi är nya. Vi har gått igenom vad vi har lärt oss och så. Men i dag har vi också pratat om skid-VM och Sveriges förutsättningar att ta guld.

Vad tycker du är den viktigaste frågan som du vill att facket jobbar med?

Det är svårt. Lön och villkor är en viktig bit, men också arbetsmiljö och sådant. Den kontinuerliga kontakten med facket, att de finns där när man behöver dem. Jag är själv medlem för att man får en hel radda med ”förmåner” av ett medlemskap.

Vad ser du fram emot just nu?

På det privata planet är det Vasaloppet om två veckor. Det blir andra gången för egen del. Det är det stora som upptar min tankeverksamhet utanför jobbet just nu.